Biztonságtechnikai alkalmazás

 

A szálmonitorozás nem csak a szál fizikai paramétereinek figyelésére alkalmas, hanem arra is hogy a változások által riasztást generáljunk. Az általános biztonságtechnikai alkalmazások mellett az optikai megoldások általában speciális területen is alkalmazhatóak:

  •       Szélsőséges időjárási körülmények mellett,
  •       Nagyobb távolságok, területek felügyeletére,
  •       Aktív rendszer kivitelezhetetlensége miatt,
  •       Hatékonyabb megoldások megvalósítására.

Konkrét példa lehet a nagyobb távolságok felügyeletére egy kerítésvédelem (elsődleges védelem) ahol a kerítésben vezetett optikai szálban generálódott csillapítási paraméter-változás jelzi az esetleges behatolást. A hatékonyságnövelés kapcsán pedig egy városi hálózat alépítményrendszerének a felügyelete lehet az egyik legjobb példa, ahol az optikai szálat, mint lépésérzékelő-jellegű megoldást használjuk a kinyitott betonszekrény-fedelek jelzésére. Az összekötött térképes rendszerrel (CabMap) pontos helymeghatározást tud adni a nem engedélyezett behatolás helyével kapcsolatosan, és ez semmilyen aktív eszköz beépítését nem követeli meg, kizárólag csak a végponti oldalon. Ez kizárja a korrodálás, beázás és egyéb rongálódási esetek bekövetkezését viszont eleget tesz a biztonságtechnikai követelményeknek és nehezen szabotálható.

A rendszerhez szükséges eszközöket az  SQS Vlaknova optika a.s. szolgáltatja.  

 

 

 

Biztonságtechnikai alkalmazás

A szálmonitorozás nem csak a szál fizikai paramétereinek figyelésére alkalmas, hanem arra is hogy a változások által riasztást generáljunk.

tovább olvasom

Biztonságtechnika - kábeljelölés

A kábeljelöléssel azért kezdtünk el foglalkozni, mert nem csak a kábelek fizikai állapotát szerettük volna különböző aktív és passzív eszközökkel ellenőrizni és monitorozni, hanem az esetleges jogtalan eltulajdonításokat az illetékes szervek számára beazonosíthatóvá, visszakereshetővé tenni.

tovább olvasom

Szervizmunkák - hálózatépítés, hálózatmérés

Cégünk kommunikációs, biztonságtechnikai és egyéb adatátviteli hálózatok komplett kivitelezését vállalja a tervezéstől a projektvezetésen keresztül dokumentálásig minden részletre kiterjedően.

tovább olvasom