Kábeljelölés

Cégünk a biztonságtechnika területén belül egyéb részterületeken is szeretne innovatív fejlesztéseket megvalósítani. A kábeljelöléssel azért kezdtünk el foglalkozni, mert nem csak a kábelek fizikai állapotát szerettük volna különböző aktív és passzív eszközökkel ellenőrizni és monitorozni, hanem az esetleges jogtalan eltulajdonításokat az illetékes szervek számára beazonosíthatóvá, visszakereshetővé tenni.

Ehhez szoros együttműködést alakítottunk ki az AutoDot Kft.-vel akik szállítják számunkra a jelöléstechnikát, mi pedig kiegészítjük olyan informatikai megoldásokkal mely által egy fixen jelölt eszköz helye, vagy eredeti helye visszakereshető, lokalizálható. Legjobb példája ennek a távközlési, áram- és egyéb közműszolgáltatók által telepített eszközök, kábelek jelölése és visszakereshetőségének biztosítása. Ehhez mi olyan Interneten is elérhető felületet tudunk biztosítani, amely által az engedélyezett felhasználók bármikor lekérdezhetik a szükséges adatokat.

A CabMap Kft. és az AutoDot Kft. együttműködése tehát több éves múltra tekint vissza.

Az AutoDot Kft. 2008-ban az angol Metallic Security Ltd./Optaglio csoport magyar disztribútoraként alakult. Jelenleg is piacvezetők a hazai másodlagos jelölés területén.

A passzív mechanikai védelmi eszközök közé tartozó, hamisíthatatlan mikro pontos technológiát on-line informatikai rendszerük egészítik ki. Szolgáltatásuk célja az eszközöknek, tárgyaknak a meglévő azonosítójukkal, fődarabjaikkal és tartozékukkal való összerendelése (másodlagos azonosító), valamint egyedi azonosítókkal nem rendelkező tárgyak esetén az elsődleges azonosító biztosítás. 

 


Védelmük alapja: Több ezer darab OVMetal, 100-400 μm méretű (felületén holografikus védelemmel) egyedi kóddal ellátott nikkel szemcsét „szórnak” szét (UV-s lakkal) a védendő eszközön. Elegendő akár csak egyet is megtalálni a teljes jogi bizonyításhoz. Erős prevenciós hatású!

A fém mikro pont: nagy hő- (~400°C) és korrózió álló képességű, nagy kopásállóságú, ellenáll a hígított savaknak is.

Hamisíthatatlanság: 150.000 dpi felbontású hologram, így lehetetlen duplikálni és megfelel a legmagasabb biztonsági előírásoknak is.

Nyilvántartási rendszer: adatbázis, amely online hozzáférési lehetőséget biztosít, képi és szöveges adattárolással.

Országos hálózat: szolgáltatásukat az ország bármely régiójában egységesen, magas színvonalon tudják biztosítani.

A védelmük felhasználási területeit két csoportra oszthatjuk, az egyedi (gépjárművek, kerékpárok, műtárgyak és gépek védelme), és a tömeges, melyek „tulajdonoshoz” vannak rendelve, garanciális ill. termékhamisítás ellen, tulajdonosi azonosítóval (mérőórák, plombák, színesfémek, kábelek, gyógyszerek és elektronikai eszközök védelme.)

A CabMap Kft. és az AutoDot Kft. együttműködése főként azon alapul, hogy azokat a kábeleket, melyeket az AutoDot Kft. védelemmel ellátott, a CabMap Kft. dokumentálja, így nyomon lehet követni az esetleges meghibásodásokat vagy az eltulajdonításokat, mivel a réz, az ólom, a rozsdamentes acél, az alumínium tárgyak, a kábelek egyre kedveltebb célpontjai a gyors nyereségre törő elkövetőknek.

Az illegális piacokon megnövekedett kereslet-kínálati igény, megalkotott egy olyan hulladék-fém piacot, ami ezt az „iparágat” fellendítette.

Biztonságtechnikai alkalmazás

A szálmonitorozás nem csak a szál fizikai paramétereinek figyelésére alkalmas, hanem arra is hogy a változások által riasztást generáljunk.

tovább olvasom

Biztonságtechnika - kábeljelölés

A kábeljelöléssel azért kezdtünk el foglalkozni, mert nem csak a kábelek fizikai állapotát szerettük volna különböző aktív és passzív eszközökkel ellenőrizni és monitorozni, hanem az esetleges jogtalan eltulajdonításokat az illetékes szervek számára beazonosíthatóvá, visszakereshetővé tenni.

tovább olvasom

Szervizmunkák - hálózatépítés, hálózatmérés

Cégünk kommunikációs, biztonságtechnikai és egyéb adatátviteli hálózatok komplett kivitelezését vállalja a tervezéstől a projektvezetésen keresztül dokumentálásig minden részletre kiterjedően.

tovább olvasom